شرایط عمومی قبرس شمالی
قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk یا KKT) با نام رسمی جمهوری ترک قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti یا KKTC) ناحیه تحت تسلط ترکها در شمال قبرس است. پایتخت این ناحیه نیز به مانند کشور قبرس میان ترکها و یونانیها تقسیم شده و شمال شهر نیکوزیا به نام نیکوزیای شمالی با جمعیتی ۵۰٬۰۰۰ نفر مرکز قبرس شمالی میباشد.
تاریخ
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.
در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که مأموریت آن تا کنون تمدید شدهاست.
در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیسجمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد.
بخش ترکنشین قبرس در سال ۱۹۸۳ اعلام استقلال کرد و نام خود را جمهوری (خود خوانده) قبرس شمالی گذاشت که توسط سازمان ملل متحد و کشورهای جهان رسمیت نیافتهاست.
جمعیت
قبرس بر اساس گزارش جهانی شاد ترین کشورهای جهان، در سال 2018 در رده 61 جهان قرار گرفت و این نشان دهنده کیفیت مناسب زندگی در کشور قبرس است لذا رشد جمعیت در قبرس قابل توجیح است. در سال های گذشته به دلایل افزایش تولد و کاهش مرگ و میر و همچنین میزان مهاجرت جمعیت قبرس با شیب ملایمی هر سال افزایش یافته است. از سال 2010 به بعد نرخ رشد جمعیت سالانه در قبرس به کم تر از 1% رسیده است. در حدود 20 سال گذشته در قبرس به جمعیت این کشور حدود 250 هزار نفر اضافه شده است. در جدول زیر مقدار رشد جمعیت در سال های گذشته در قبرس به خوبی نمایان است.
دین
اکثریت قاطع مردم بخش قبرس شمالی را مسلمانان سنی مذهب با ترکیب جمعیتی حدودا ۹۸٫۷۱٪- ۹۹٪ تشکیل میدهند.اقلیتی از مسیحیان ارتودوکس و مسیحیان پیرو کلیسای مارونی نیز در این بخش زندگی میکنند.
جغرافیا
قبرس کشوری در قاره اروپا و یا در واقع جزیره ای در میان دریای مدیترانه و سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه پس از جزایر ساریدینا و سیسیل است. قبرس با کشورهای یونان و ترکیه دارای مرز آبی است. این کشور خود به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است در جایی که قسمت شمالی قبرس تحت اشغال جمهوری ترکیه است و قسمت جنوبی تحت قلمرو جمهوری قبرس است. قسمت های شمالی این کشور را عمدتا جامعه ترک نشین تشکیل می دهد و قسمت های جنوبی را جامعه یونانی تشکیل می دهد. پایتخت قبرس شهر نیکوزیا (Nicosia) است و این شهر نیز مانند شهر برلین قدیم به دو قسمت جدا شده و خطی که به آن خط سبز می گویند به دلیل تفاوت های سیاسی این شهر را به دو قسمت تقسیم کرده است. قبرس 9.2 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و جزوی از اتحادیه اروپا است.
شهرهای مهاجر پذیر قبرس شمالی
شهر نیکوزیا یکی از شهرهای بسیار مهم در کشور قبرس شمالی است که پایتخت این کشور نیز محسوب میشود. این شهر به طور کلی از سوی ایرانیان برای مهاجرت یک گزینه بسیار عالی است. تمامی ساختمانهای اداری و دفاتر دولتی در این شهر قرار دارد.
شهر گیرنه از دیگر شهرهای مهاجرپذیر کشور قبرس شمالی محسوب میشود که زیبایی بسیار گسترده دارد. این شهر از نظر باستانی و همینطور آب و هوا نیز بسیار ارزشمند است.
شهر لارناکا از دیگر شهرهای کشور قبرس شمالی محسوب می شود. این شهر به نوبه خود یکی از بهترین شهرهای مهاجرتی است اما ایرانیان آن را کمی گران میدانند.
شهرهای اصلی
- نیکوزیای شمالی
- فاماگوستا
- کایرنیا
- مورفو
- گونیلی
- لفکا
- کایتریا
- لاپیتوس
- کاراواس
- چاتالکوی